Brämhults Cykloider - Cykelklubben för Dig och Mig!

 


Runda: Inspirationsföredrag med Jonas Colting om kost, motion och träning, 2007-05-24

 

Vägbeskrivning: Jonas tog oss med på en upptäktsfärd som handlade om kost, motion och träning. Tidvis var det smala stigar i Svensk urskog, som träning för höftböjare och Core-styrka och tidvis var det milslånga raksträckor över Hawaiis lavaslätter. Vägen till den kropp Du trivs med, går inte via dieter, pulverersättningar och halvfabrikat - dessa har du väjningsplikt för!

 

Ät istället naturliga råvaror som är så oförädlade som möjligt. Mycket fisk, kött, grönsaker, frukt och nyttiga fetter. Jonas poängterade att man ska undvika kolhydratproppande i form av pasta, vitt ris och gröt, eftersom dessa livsmedel har ett lågt näringsinnehåll och lätt lagras in som fett om vi inte gör av med dom direkt. I uthållighetsidrotter är det dessutom fettförbränningen som är det viktiga, inte kolhydrat depåer som tar slut på ett par timmar!


Väder: Jonas passion för ämnet spred ljus, värme och upplysning över oss, trots att frågorna tidvis haglade.

Längd: Dom som hade planerat för dom utannonserade 2 timmarna, fick ytterligare en timme som bonus (och missade sportnytt:)!

 


Jonas Colting: Inspirationskväll om kost motion och träning!

                                                       "Styrka är att kunna bryta en chokladkaka i fyra delar
med sina bara händer och sen bara äta en av de bitarna!"

Judith ViorstDet kom succée-mycket folk till fördraget, 70 pers. Det tackar vi förstås en intressant föreläsare för men också alla medarrangörer som hjälpt oss med att skicka ut inbjudan till sina medlemmar. Tack vare den goda akustiken i Stadshushallen, kunde vi skippa högtaleriet.Pelle till vänster hade bakat den jättegoda äppelkakan. Det här hälsosamma gänget föredrog dock skink- och ostmackorna samt frukt. Dom vet inte vad dom missade. Gun-Britt, som här serverar kaffe och tar betalt av Vätterncyklisterna Christina och Peter Rylander, hade tidigare på dagen agerat kallskänka och kreerat flera lådor med mackor.


Pauli i mitten slog till på bägge böckerna och Jonas signerar febrilt. Böckerna gick åt lika fort som Jonas hann signera!


 

 

 

I pausen kunde man tjôta cykel med andra åhörare, Colting och Henrikssons Cykel. Det märktes att det var många som träffade gamla kompisar, som man inte sett på ett tag, kul!

Henrikssons hade tagit med sig ett gäng Trek-cyklar, som kittlade habegäret hos många besökare. Det fanns något för alla plånböcker men cykeln till vänster väckte mest uppmärksamhet.

På bilden ser vi i princip den cykel Lance Armstrong vann sin sista Tour de France på 2005, en Trek Madone. Det var många som var framme och kände på den 6,8 kg lätta Madonen.

Problemet är väl bara att den lätta cykeln även lättar plånboken på ungefär sjuttion (70) tusenlappar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Folk stod i täta led runt Henrikssons Trek-cyklar, tom Vasaloppsrävar!


Linda från Exerceo tog en kopp kaffe och en macka. Mellan tuggorna försökte hon värva Cykloiderna till ett spinningpass på Källbäcksrydsgatan. Vi får väl se vad Exerceo har att erbjuda till hösten!


 

 

Jonas tempohoj är rätt extrem jämfört med en vanlig racer. Tempohojen har 26" hjul för att minska luftmotståndet. Bak sitter ett diskhjul för att ge bättre aerodynamik och fram sitter ett treekrat aerohjul av karbon.

Styret är ett Triathlon-styra med stödplattor för armbågarna. Styret sitter extremt lågt i förhållande till sadeln (känner hur det knakar i ryggen).

Flaskstället sitter bakom sadeln, kanske för bättre aerodynamik eller kanske för att ramen är så kompakt att det bara får plats halvlitersflaskor.

Cykeln är utrustad med watt-mätare så Jonas kan se vilken sittställning som ger mest kraft i förhållande till pulsen mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vi ber att få tacka Jonas och våra medarrangörer för en lyckad och lärorik kväll! Följande klubbar och företag har hjälp oss att sprida inbjudan till medlemmar anställda, kunder etc. Det tackar vi för!

Klubbar och Föreningar: BCA, Bo Noréns Maillista, DeepShit MTB, Merkraft, Protour-listan, SMTB, SOK och Ymer Cykel.

Företag: Exerceo, Henrikssons Cykel, Riksbyggen


Johannes Adolfsson

Ordförande Brämhults Cykloider

Brämhults-Cykloider.Se © 2006 • Privacy Policy • Cookies & PUL • info@bramhults-cykloider.se