Brämhults Cykloider - Cykelklubben för Dig och Mig!

 
 

 

Runda: Årsmöte hemma hos Niklas Kettil

 

Vägbeskrivning: Niklas bor på Bokv 10 i Dalsjöfors

 

Längd: Ca 6 timmar.

 

Årsmöte med mat, förfriskningar och bildvisning från Alpe d'Huez!

Cykloidernas kärntrupp mötte upp för en trevlig kväll med mat och diskussioner hemma hos Niklas Kettil.

Programmet inleddes med en middag bestående av en jättegod pastasallad med tillbehör, där Ingela lär ha haft en finger med i receptet.

Därefter blev det årsmöte där vi bla utökade styrelsen med två nya styrelsemedlemmar, Börje Jacobsson och Anderas Bäckäng. Det var också en diskussioner om vi skulle ha en Blogg, om medlemmarna skulle kunna lägga upp egna Webbsidor, om vi skulle ha Köp & sälj-sidor och sist men inte minst så diskuterade vi hur klubbdressen skulle se ut. Hur detta avlöpte kan ni läsa mer om i minnesanteckningarna från årsmötet på Cykloidsidan!

Därefter tog vi en titt på Niklas Tour de France-bilder. Niklas och en kompis stäckkörde ner under ett dygn, väntad i bilen på cyklisterna i ett halvt dygn och sen körde peletonen med eftersläntare förbi på 5 minuter och därefter blev det sträckkörning med bil i ett dygn.

Nääh, riktigt så var det inte. Det händer saker hela dagen och ända från tidig morgon kom det en massa amatörcyklister som skulle upp och få en bra plats på Alpe d'Huez. Sen är det teambilar som kör i förväg för att etablera ett nytt basläger på nästa ort och så kommer den ena reklamkaravanen efter den andra, motorcykelpoliser, kommisariebil och slutligen cyklisterna med en lång karavan av servicebilar och funktionärsbilar. Det lär vara över tusen bilar som tillhör den officiella Tour de France karavanen.

Några pigga årsmötescyklister tyckte att det skulle vara kul att cykla hela Alpe d'Huez etappen. Niklas kontrade med att det var 40 grader varmt och det lutade så mycket att han varit tvungen att sätta sig efter 300m, när han gick.

Nåja, Luxenburgaren Fränk Schleck vann den klassiska etappen 2006, eftersom sjufaldige vinnaren av Tour de France dopingklass, Lance Armstrong, lyckliggjorde cykelvärlden genom att lägga av år 2005.

Själva stigningen uppför det 2.000m höga berget, Alpe d'Huez, är 13,8 km lång, med en snittlutning på 8,1%, och har 21 hårnålskurvor. På plattor i hårnålskurvorna finns namnen på alla segrare från Fausto Coppi 1952 och frammåt.

När vi ändå var samlade passade vi på å prata om PBP 2011 också (Paris - Brest - Paris). PBP är ett extremt långlopp. Man kör alltså 120 mil utan officiella mat- och vätskedepåer och man har 90 timmar på sig. När Sverker och jag bestämde oss för att köra för tre veckor sedan blev jag lite tagen på sägen över hur på han var. På mitt 50-årskalas hängde Börje, Lars-Åke och Pauli på och nu på årsmötet tillkom Andreas och Niklas. Det här är ju för fn helt sanslöst, ska vi ställa upp med sju man på PBP 2011? Det är ju nästan lika många som startar i Vätternrundan i år. Till saken hör att loppet går i augusti vart fjärde år, så Lars-Åke tyckte vi skulle starta redan 2007. Vi andra tyckte kanske att det blir lite klent med förberedelser:)

/Johannes

 

Brämhults-Cykloider.Se © 2006 • Privacy Policy • Cookies & PUL • info@bramhults-cykloider.se