Med Belgisk Kedja till Blidsberg den 6 juni 2006

Dagens tur på ca 100 km gick över Borås - Äspered - Hökerum - Timmele - Blidsberg - Älmestad - Härna - Nitta - Borås. Det obligatoriska fikastoppet tog vi idag efter ca 2 timmar i Blidsberg. Blidsberg ligger som alla vet i Redvägs Härad i Ulricehamns kommun. Västerhavsleden passerar genom Blidsberg på sin väg från Vättern till Västerhavet. Denna cykelled är under utbyggnad och går mestadels på gamla banvallar. Som ni ser på bildern nedan är det ett mysigt fik som ligger vid en fördämning som ger ett vackert litet vattenfall. Fikat delade vi solidariskt med traktens rätt så påflugna med dock ej snarstuckna getingar.

I normala fall kör vi på två led eller "Två-par" som klungtekniken också kallas. En effektiv, säker och social klungteknik. Vill man komma lite fortare fram eller drabbas av kraftig motvind, kan det vara bättre att köra "Belgisk kedja". Istället för att ligga två i täten i och växla den ena efter en minut eller två, så roterar man i princip hela tiden när man kör Belgisk kedja! Vi gjorde ett första försök med den Belgiska från Timmele till Blidsberg. Det gick rätt bra men kräver mer träning.

Cyklister är påfallande ofta prylnissar och Stefan är inget undantag från den regeln. Idag visade han oss sin nyinskaffade höjdmätare. Den avslöjade att vi besteg ca 625 höjdmeter på 100 km denna soliga söndag. Turen var mao lite mer kuperad än Vätternrundan som jag har för mig har 1.350 höjdmeter på 300 km. Den närmaste tiden kommer att bli jobbig för Stefan, för nu måste han följa med på alla cykelpass tills alla rundor är uppmätta.

Med tanke på hur mång nya rundor vi komponerar hela tiden, så lär det ta ett tag innan vi kan släppa tillbaka honom till familjen och det pågående Friidrotts EM:et där, om sanningen ska fram, det enda roliga, är "Kulfinalen".

En svensk deltagare som inte nådde ända fram till Kulfinalen blev rund under fötterna istället, hade kul på sitt håll ett tag men fick sen personlig eskort av lagens långa arm och för hans del blev det final i häktet. Patrik Sjöberg skryter å andra sidan om att han fick bäras hem till hotellet efter en liknande "felfylla" redan som 17-åring på EM i Aten. Men han tog tydligen varning av det för sedan sågs han bara röka på läktaren strax före inhoppningen, då det ju sedan länge varit rökförbud nere på planen. Summa summarum fick vår unge kulstötare på det här sättet mer publicitet än om han vunnit samtliga kastgrenar.

Fenomenet känns väl igen från Tour de France och Floyd Landis. Tråkigt med dopingen. Nu lär det ju ta ett tag innan man får se Floyd i den rosa ledartröjan på Girot. Smeknamnet hade varit givet "Pink Floyd", som ju också gjorde en låt som kort och gott heter "Bike". Den musikaliska anknytningen skulle också peka mot en övergång till de sk "partydroger" som Ullrich blivit fälld för tidigare i karriären.

Som vanligt såg vi en del motorcykllister. De som kör "gynekologstol" brukar ju ofta välja samma vägar som vi. På hemvägen körde vi ifatt en dagdrömmande kille som inte hade riktigt samma driv som diselloket Jens Vogt. Men Magnus kände igen honom och när den sovande mannen väl vaknat till hängde han med hela vägen till Borås, så vi var faktiskt 11 cyklister som rullade hemmåt.

Rullade och rullade förresten, det blev lite raceande i några backar på hemvägen, eftersom det ryckte lite i benen på - tjaa ni vet ju själva vilka!

 

Henrik, Niklas, Andreas, Stefan, Patrik, Pauli, Magnus och Per-Arne njuter en fika i dom vackra omgivningarna. Vi känner oss särskilt hedrade av att även denna söndag få cykla ihop med "El Presidente" från DSMTB. Börje verkar tyvärr ha suttit på bekvämlighetsinrättningen under hela Lars-Åkes fotografering, så varken han eller fotografen fastnade på bild.

 

På bilden ovan verkar det som om Niklas fått korn på fotografen, så om du skickar in en bild där kanske även Börje finns med, så hamnar den på Webben direkt.

Några av de njutningsredskap vi brukar förflytta oss med.

På denna bild har tyvärr Pauli hunnit ta av "bananklasen" som, om sanningen ska fram, pryder huvudet mer än den skyddar. Mig veterligen finns det inga som passar så bra iklädda banaklase, som Pauli och Josephine Baker, även om Bakers klasar sitter på andra ställen än Paulis klase.

 

SLUT

Skicka gärna kommentarer till:

/Johannes, Lidingötränande, målande, skottkärrekörande och numer katastrofalt nog, vadmuskelskadad distansreporter!